Tutkittua tietoa julkisivualan tarpeisiin

Julkisivuyhdistys – JSY ry perustettiin julkisivujen laadukkaan rakentamisen, korjausrakentamisen ja sen liiketoimintaosaamisen kehittämiseksi. Toimintaan on alusta pitäen kuulunut myös julkisivuja ja rakennusalaa koskevan tutkimuksen edistäminen ja alalla syntyvän tiedon kokoaminen ja jakaminen.

Yhdistys on koordinoinut lukuisia tutkimushankkeita ja -projekteja, joita on toteutettu yliopistojen, ammattikorkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa. Tutkimustyö jatkuu vilkkaana.

Suunnitellessaan uutta tutkimusta yhdistys punnitsee aina hyödyt sekä rakennetulle ympäristölle että jäsenistölleen. Yleishyödyllisenä toimijana se antaa tulokset kaikkien julkisivualan toimijoiden käyttöön.

Yksi yhdistyksen merkittävimpiä tuotoksia on ollut JUKO-ohjeistokansio joka laadittiin vuonna 2007 palvelemaan taloyhtiöitä ja suunnittelijoita julkisivukorjaushankkeissaan. JUKO on nyt päivitetty ja se on edelleen vapaasti ladattavissa näiltä kotisivuilta. Vuonna 2018 ohjeistoa täydennettiin uraauurtavilla julkisivujen talvikorjausohjeilla suomalaisiin oloihin.

Liity jäseneksi

Liity jäseneksi