Tule katsomaan, minkälaiset julkisivuremontit nyt voittivat ja kuulemaan lisää julkisivukorjaamisesta ke 11.10.2023 klo 12.00 – 12.25 Kiinteistö 2023 -tapahtumaan Helsingin Messukeskukseen. Julkistaminen tapahtuu Arena-lavalla hallissa 6.

Julkisivuremonttikilpailu on Julkisivuyhdistys – JSY ry:n yhteistyössä Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA Ry:n ja Suomen Messusäätiön sekä Isännöintiliiton ja Kiinteistöliitto Uusimaan kanssa järjestettävä kilpailu taloyhtiöille. Kilpailu toteutettiin nyt yhdeksännen kerran.

”Rakennukset tulee rakentaa pitkäikäisiksi, kestämään peruskorjaukset ja tarvittaessa myös toiminnan muutokset. Kestävä korjausrakentaminen ylläpitää ja jatkaa rakennusten käyttöikää, mahdollistaa muuntojoustavia ratkaisuja niin toiminnallisuuden kuin rakenteidenkin osalta. Julkisivuyhdistyksen tavoitteena on toimissaan edistää teknisesti laadukasta ja esteettisesti korkeatasoista julkisivurakentamista ja korjaamista”, Julkisivuyhdistyksen hallituksen jäsen, arkkitehti SAFA Maritta Koivisto toteaa.

Asunto-osakeyhtiöille ja pääosin asuinkäytössä oleville kiinteistöosakeyhtiöille suunnatussa kilpailussa on pyritty löytämään esimerkillisiä, onnistuneesti ja laadukkaasti toteutettuja julkisivuremontteja, joista saatu kokemus palvelisi niitä taloyhtiöitä, joissa julkisivukorjaus on vasta edessäpäin tai hanke valmisteluvaiheessa.

Kilpailuehdokkaiden arvioinnissa kiinnitetään arkkitehtuurin ja teknisten ratkaisujen lisäksi aina huomiota myös hankkeen kokonaisuuteen – päätöksentekoprosessiin, hanke- ja toteutussuunnitteluun, kustannusten hallittavuuteen, aikataulussa pysymiseen, asukastiedottamiseen ja urakanaikaiseen viestintään sekä energiansäästötavoitteiden huomioimiseen.

Nykyisin kilpailu toteutetaan kahden vuoden välein. Edellisen kerran palkinto jaettiin vuonna 2021, jolloin sen voitti arkkitehti Viljo Revellin suunnittelema, taskumattitalona tunnettu Asunto-osakeyhtiö Säästökontu Espoon Tapiolasta.

Lisätietoja: Riina Takala-Karppanen, JSY sihteeri, sihteeri@julkisivuyhdistys.fi, 040 502 1769

Rekisteröidy etukäteen messukävijäksi tästä linkistä:

Liity jäseneksi

Liity jäseneksi