Vuosikokous 14.5.2020 – Tino Toivosen mielenkiintoinen esitys ”Julkisivun metamorfoosi – rakennuksen muuttuvan hahmon arvo” ja virallinen vuosikokous etäyhteyksin

Hyvät Julkisivuyhdistyksen jäsenet,

Julkisivuyhdistyksen vuosikokous pidetään tänä vuonna poikkeuksellisissa merkeissä to 14.5.2020. Koronavirusepidemian vuoksi emme voi kokoontua perinteisesti ja pitää yhteistä kokousta paikan päällä. Siksi vuosikokous järjestetään tänä vuonna etäkokouksena, johon osallistutaan tietokoneella tai puhelimitse Microsoft Teams -kokoussovelluksen välityksellä.

Alunperin Julkisivuyhdistyksen piti juhlistaa 25-vuotista taivalta tänä samaisena päivänä. Koronavirusepidemiasta huolimatta nostakaamme ja nauttikaamme juhlamalja 25-vuotiaan Julkisivuyhdistyksen kunniaksi – yhdessä etäyhteyden välityksellä. Varaudu siis omatoimisesti juhlamaljaan, joka nautitaan vuosikokouksen alussa.

Näkemyksiä julkisivun kauneudesta, kestävyydestä ja hyödyllisyydestä

Virallisen vuosikokouksen edellä kuullaan esitys, jonka pitää Julkisivuyhdistykseltäkin apurahaa saanut Oulun yliopiston arkkitehtuurin laitokselle diplomityönsä tehnyt Tino Toivonen.
Diplomityön otsikkona on ”Julkisivun metamorfoosi: rakennuksen muuttuvan hahmon arvo”.

Tino Toivonen on haastattelut eri asiantuntijoita selvittäen heidän näkemyksiään ajan kauneudesta, kestävyydestä ja hyödyllisyydestä julkisivun suhteen. Hänen tavoitteenaan oli selvittää myös, mistä on kyse ja mitkä ovat syyt taustalla, kun olemme eri mieltä rakennuksen visuaalisesta vanhenemisesta.

”Suunnittelijan täytyy luottaa näkemykseensä luomastaan tulevaisuusskenaariosta, mutta hänen tulisi samalla vakuuttaa myös muut asianosaiset oikeasta tulevaisuuden suunnasta. Suunnitelmat ovat siis dokumentteja, jotka muun informaation lomassa, esittelevät suunnittelijan visiota tulevaisuudesta tietyssä ympäristössä. Voisiko näitä tai muita keinoja käyttäen, hahmottaa rakennuksen vanhentuvaa hahmoa itselle ja myös muille”, Tino Toivonen kirjoittaa tutkimuksensa kuvauksessa.

AIKATAULU:

VUOSIKOKOUS 14.5.2020

Klo 13.00 – 13.30 Tino Toivosen esitys Julkisivun metamorfoosi: rakennuksen muuttuvan hahmon arvo
klo 13.30 – 14.30 Vuosikokous, jonka alussa 25-vuotisjuhlamaljan nosto.

Esitelmä ja vuosikokous järjestetään käytännössä etäyhteydellä niin, että teknisesti niitä johdetaan osoitteesta Renovatek Oy, Korkeakoulunkatu 1, Tampere

Ilmoittaudu ennakkoon – kuitenkin viimeistään 13.5.2020   ilmoittautumislomakkeeseen: 

Lisätietoja: sihteeri Riina Takala-Karppanen, sihteeri@julkisivuyhdistys.fi tai +358 40 502 1769

Liity jäseneksi

Liity jäseneksi