MuRaKu-kuntotutkijan pätevyyskoulutus käynnistyy marraskuussa

Muurattujen ja rapattujen rakenteiden kuntotutkijan pätevyyskoulutuksella hankit itsellesi syventävää tietoa muuratuista ja rapatuista rakenteista sekä niiden vaurioitumisesta, tutkimisesta ja korjaamisesta.

Koulutus järjestetään 8.-9.11.2023 Tampereella.

Kurssi keskittyy julkaisun by 75 tietojen syventämiseen, lähtötietoina osallistujalla olisi suositeltavaa olla perustietoa käsiteltävistä rakenteista ja materiaaleista.

Kurssi on tarkoitettu muurattujen ja rapattujen rakenteiden kuntotutkimuksia tekeville kuntotutkijoille sekä ko. rakenteiden korjauksia suunnitteleville tahoille. Koulutuksesta saat hyvät tiedot pätevyystenttiä varten, jonka hyväksytty suoritus on yhtenä pätevyyden myöntämisen vaatimuksena.

Koulutukseen voi myös osallistua ilman pätevyyden hakemista.

Koulutuspaikkana Tampereen Technopolis, Asemakeskus.
Koulutuksen hinta JSY:n ja BY:n jäsenille 950,- € + alv 24 % ja muille 1100,- € / hlö + alv 24 %.

Koulutuspäivien ohjelman löydät tästä:

ILMOITTAUTUMINEN

• Lisätietoja koulutuksesta ja ilmoittautuminen koulutukseen tästä linkistä:
• Tai pääset suoraan ilmoittautumislomakkeeseen  tästä:

***********

KOULUTUKSEN TAUSTAA

Julkisivuyhdistys tuotti 2010-luvun lopulla Eristerappausjärjestelmien vauriomekanismit ja kuntotutkimusmenetelmät (ErVaKu) -hankkeeseen tehdyn opinnäytetyön pohjalta ohjeen eristerapattujen julkisivujen kuntotutkimuksiin. Edellinen, vain koville alustoille tehty kuntotutkimusopas by 44 Rapatun julkisivun kuntotutkimus oli vuodelta 1998 ja osin puutteellinen.

Julkisivuyhdistys päätti käynnistää näiden oppaiden yhdistämisen ja ajantasalle saattamisen MuRaKu-hankkeena vuonna 2020. Rapattujen rekanteiden lisäksi hankkeeseen otettiin mukaan myös muuratut rakenteet, joiden kuntotutkimuksia ei ole käsitelty aiemmin yhdessäkään oppaassa.

MuRaKu -hankkeen pohjalta tuotettiin opas by 75 Muurattujen ja rapattujen rakenteiden kuntotutkimus 2021.

TAHOT TAUSTALLA

Perustetun uuden FISE-pätevyyden ja koulutuksen tärkeänä yhteystyökumppanina on toiminut Suomen betoniyhdistys ry. Pätevyys kuuluu FISEn henkilöpätevyyspalvelun piiriin.

Järjestettävä koulutus tukee FISE:n, Betoniyhdistyksen sekä Julkisivuyhdistyksen tavoitteita edistää hyvää julkisivurakentamista.

Kouluttajina toimivat tekniikan tohtorit Jukka Lahdensivu ja Toni Pakkala Tampereen yliopistosta. He ovat olleet pääkirjoittajina julkaistussa kuntotutkimusohjeessa ja heidän kokemuksensa erilaisten rapattujen julkisivujen tutkimisessa on erityisen monipuolista ja näkemyksellistä.

Lisätietoa pätevyydestä ja pätevyysvaatimukset:

FISE – Certification Service (patevyyspalvelu.fi)