Ideakilpailu arkkitehtiopiskelijoille käynnistyi

Ideointikohteena on VTS:n Tampereen Haukiluomassa osoitteessa Runkokatu 12 sijaitseva asuinkerrostalokorttelin eteläosa.

KILPAILUAIKA 2.9.– 9.12.2020

Kilpailu on Julkisivuyhdistys ry:n (JSY) rahoittama perinteinen korjausrakentamisen ideakilpailu Aalto- yliopiston, Tampereen yliopiston ja Oulun yliopiston arkkitehtikoulujen opiskelijoille. Kilpailu on järjestetty vuodesta 2002 lähtien. Vuoden 2020 kilpailu on järjestyksessään 13.

Kilpailun tavoitteena on tuottaa korkeatasoisia, monipuolisia ja toteuttamiskelpoisia ideoita 1960–1980- luvuilla rakennettujen lähiökerrostalojen julkisivujen energiakorjaukseen, parvekkeiden uudistamiseen, toiminnalliseen kehittämiseen ja lisäkerrosten rakentamiseen.

Vuonna 2020 suunnittelukohde on Tampereen Haukiluomassa osoitteessa Runkokatu 12 (VTS-kodit) sijaitseva asuinkerrostalokorttelin eteläosa, jossa tarkemman tarkastelun kohteena on rakennus numero 4.

VTS-kodit on Tampereen suurin vuokranantaja, joka omistaa noin 9 000 asuntoa yli 170 kiinteistössä eri puolilla Tampereen kaupunkia. Suurin osa kiinteistöistä on kerrostaloja ja valtion rahoittamia ns. Arava- asuntoja. VTS-kodit peruskorjaa ja rakennuttaa uusia asuntoja vuosittain 50 – 200. VTS-kodit vuokraa asuntoja yleishyödyllisessä tarkoituksessa ja omakustannusperiaatteella toimien mahdollisimman edullista vuokraa vastaan. Tampereen Vuokratalosäätiö sr ja Vilusen Rinne Oy muodostavat yhdessä VTS-kodit (vuokra-asuntopalveluorganisaation). Tampereen Vuokratalosäätiö sr on Tampereen kaupungin 1970 pe- rustama ja hallitsema säätiö. Vilusen Rinne Oy on kaupungin tytäryhtiö vuodelta 1967.

Tämän vuoden 2020 kilpailun teknisistä järjestelyistä vastaa Tampereen yliopiston arkkitehtuurin yksikkö. Tamperelainen vuokra- asuntopalveluorganisaatio VTS-kodit on osoittanut kilpailua varten  kohdetontin  osoitteesta:  Runkokatu 12, Tampere. Kilpailu kytkeytyy sisältönsä osalta myös Oulun yliopiston ja Tampereen yliopiston arkkitehtuurin yksiköiden vetämään Asumisen uudet muodot – Eheytyvät elävät lähiöt (AsuMut) – tutkimushankkeeseen, joka on hyväksytty ympäristöministeriön / ARA:n rahoittamaan Lähiöohjelmaan 2020 – 2022.

Kilpailijat saavat halutessaan esittää kilpailua koskevia kirjallisia kysymyksiä ja saada siten mahdollisia lisä- selvityksiä tai -tietoja. Kysymykset tulee lähettää sähköpostitse osoitteeseen: ari.rahikainen@tuni.fi 18.9.2020 mennessä. Kysymykset ja vastaukset julkaistaan Julkisivuyhdistys ry:n verkkosivuilla viimeistään 28.9.2020.

Kilpailu päättyy 9.12.2020 klo 16.00. Kilpailun tulokset julkistetaan tammikuussa 2021 erikseen ilmoitettuna ajankohtana.

ASIAKIRJAT:

Kilpailuohjelma (pdf) on ladattavissa tästä.

Kaikki kilpailuohjelman asiakirjat (*) ovat ladattavissa oheisesta linkistä.

* JSY-2020_kilpailuohjelma_2._9.2020.pdf
* Runkokatu talo 4 piirustukset
* Valokuvia Runkokatu 12