Lisäaikaa 6.9. saakka – Ilmoittaudu Julkisivuremonttikilpailuun

Julkisivuremontti 2019 -kilpailuun voi osallistua perjantai 6.9.2019 mennessä, sillä ilmoittautumisaikaa on jatkettu, että saisimme mahdollisimman paljon hyviä ehdokkaita kilpailuun.
Kilpailussa etsitään onnistuneita ja laadukkaita julkisivuremontteja ja se on suunnattu asunto-osakeyhtiöille.
Palkintona taloyhtiölle rahaa, kunniakirja ja muistolaatta muistuttamassa palkinnosta sekä tietysti mainetta ja kunniaa kaikille palkitun kohteen toteuttamisessa mukana olleille.

Ehdota ansiokas kohde mukaan

Jos olet ollut mukana esimerkillisen onnistuneessa hankkeessa suunnittelijana, toteuttajana, materiaalitoimittajana tms., niin aktivoitukaa yhdessä hallituksen puheenjohtajan ja isännöitsijän kanssa ja asettukaa ehdolle.
Ehdotukset on toimitettava pe 6.9.2019 mennessä.
Tuomaristo kiinnittää arvostelussaan huomiota arkkitehtuurin ja teknisten ratkaisujen lisäksi myös siihen, miten hankkeen päätöksenteko- ja valmisteluvaihe on edennyt, kustannusten hallittavuuteen ja aikataulussa pysymiseen, tiedottamiseen ja energiasäästötavoitteiden tarkastelemiseen.
Julkisivuremontin täytyy olla valmis tai vastaanotettu elokuuhun mennessä. Mutta osallistumismahdollisuus on myös niillä asunto-osakeyhtiöillä, joiden julkisivuremontti on valmistunut vuosina 2018 tai 2017.
Kilpailuun osallistutaan täyttämällä ilmoituslomake ja sen liitteet sekä toimittamalla kuvamateriaalia. Kilpailumateriaalin voit ladata tämän tiedotteen lopussa olevasta linkistä.
Huomioithan, että mitä kattavampi tausta-aineisto on, sitä helpompi tuomariston arvioida hankkeen onnistuneisuutta.

Onnistuneesti 60-lukulaisessa ja vanhaa vaalien

Edellisen kerran kilpailu järjestettiin vuonna 2017. Silloin ensimmäinen palkinto jaettiin helsinkiläisten As Oy Satakallion ja As Oy Pääskyn kesken.
Tuomariston mielestä As Oy Satakallion julkisivuremontti sopii hyvin eri puolella Suomea sijaitseville 60-luvun lähiötaloille esimerkkinä siitä, miten suuri ja vaativa julkisivuremontti voidaan toteuttaa onnistuneesti.
Taloyhtiön julkisivuremontin haasteina oli mm. se, että se on yksi Suomen suurimmista asunto-osakeyhtiöistä, julkisivujen korjaustapa vaati äärimmäistä mittatarkkuutta ja kaunis 60-luvun nauha-arkkitehtuuri palautettiin nykyaikaisin materiaalein loistoonsa.

Lue Kiinteistöpostissa julkaistu artikkeli As Oy Satakallion julkisivuremontista tästä:

Asunto Oy Pääskyn julkisivuremontti taas on oivallinen esimerkki siitä, miten korjata perinteisesti ja palauttaa käsityötä vaativia yksityiskohtiakin 1900-luvun alun arvorakennukseen. Taloyhtiön julkisivuremontissa korostuivat hieno kokonaisuus, alkuperäisen ilmeen palauttaminen sekä käsityön arvostaminen ja esille nostaminen.
Tuomaristo halusi Pääskyn saamalla palkinnolla kiinnittää huomiota erityisesti 1900-luvun alkupuolen ja sitä vanhempien talojen palauttaviin perinnekorjauksiin, joita tehdään paljon, mutta ehkä vähemmän näkyvästi kuin 60-70 –luvun lähiötalojen korjauksia.

Lue Kiinteistöpostissa julkaistu artikkeli siitä, minkälainen julkisivuremontti Pääskyssä tehtiin tästä:

Voittajat julkistetaan Kiinteistö 2019 -tapahtumassa

Kilpailun järjestävät yhteistyössä Julkisivuyhdistys r.y. ja Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry sekä RPT Docu Oy Kiinteistöposti-lehti ja Suomen messusäätiö.
Kilpailun tuomaristoon kuuluvat Julkisivuyhdistyksen edustajina puheenjohtaja, projektipäällikkö Toni Pakkala Tampereen yliopistosta; päätoimittaja, arkkitehti SAFA Maritta Koivisto Rakennustuoteteollisuus ry:stä; toimitusjohtaja Tomi Hautakangas ARKsto Oy:stä; AKHAn edustajina RI, Ekon. Juhani Siikala FM Siikala Ky:stä ja DI Arto Krootila Consitor Oy:stä sekä Julkisivuyhdistyksen sihteeri Riina Takala-Karppanen Viestintäpalvelu Kahvimaa Oy:stä.
Palkittavat julkistetaan 3.10.2019 klo 12-13 Kiinteistö 2019 –messutapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa.

Lisätietoja kilpailuun osallistumisesta sihteeri Riina Takala-Karppanen
puh. +358 40 502 1769 tai sihteeri@julkisivuyhdistys.fi

TÄSTÄ VOIT LADATA KILPAILUAINEISTON

***

Tutustu myös muihin aikaisempina vuosina palkittuihin:

Vuonna 2015 voittaneet ja palkitut
1. palkinto Asunto Oy Forssan Rytynpyöli (Artikkeli Kiinteistöpostissa 1/2016).
Perusteluina ”Erittäin perusteellinen hankesuunnittelu, yhteinen tahtotila ja näkemys toteuttamisessa, saumaton yhteistyö kaikkien eri toimijoiden kesken sekä esimerkillisen hienosti toteutettu osakas-asukas-viestintä”. Lue artikkeli tästä

2. palkinto Korkearinne (Artikkeli Kiinteistöpostissa 1/2016).
Perusteluina ”Hallittu, määrätietoisesti toteutettu, oman aikakauden arkkitehtuuria kunnioittava ja modernin julkisivuilmeen tuottanut julkisivukorjaushanke.” Lue artikkeli tästä

Kunniamaininta Asunto Oy Säästövanha (Artikkeli Kiinteistöpostissa 1/2016).
Perusteluina ”Julkisivuremontissa käytetty innovaatiota, missä teollisen esivalmistuksen ja materiaalin ansiosta asennusaika lyhenee merkittävästi ja toisaalta järjestelmän ”keveyden” ansiosta parvekkeita on mahdollista laajentaa ja luoda sillä myös uudenlaista ”parvekearkkitehtuuria”. Lue artikkeli tästä

Vuonna 2013 voittaneet ja palkitut
1. palkinto As Oy Raskinpolku 8 (Artikkeli Kiinteistöpostissa 2/2014).
Perusteluina ”Pitkäjänteisyys, huolellinen ote kaikkiin päätöksiin ja teknisiin ratkaisuihin koko hankkeen ajan sekä taloyhtiön hyvä henki.” Lue artikkeli tästä

Kunniamaininta As Oy Honkamäenniitty (Artikkeli Kiinteistöpostissa 3/2014).
Perusteluina ”Onnistunut vanhaa säilyttävä ja arvostava korjaustapa sekä tiedottaminen.” Lue artikkeli tästä

Kunniamaininta As Oy Kirkkopuistikko (Artikkeli Kiinteistöpostissa 3/2014).
Perusteluina ”Taloyhtiö paneutui hankkeessa energiatehokkuuden parantamiseen ansiokkaalla tavalla.” Lue artikkeli tästä

Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2010.