Voittajien julkistaminen Kiinteistö 2019 -tapahtumassa

Seitsemännen kerran järjestetyn Julkisivuremonttikilpailun voittajat julkistettiin Kiinteistö 2019 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 3.10.2019.

Julkisivuyhdistyksen ja AKHA:n järjestämässä kilpailussa haetaan asunto-osakeyhtiöitä, joiden julkisivuremontit ovat onnistuneet, lopputulos on laadukas ja taloyhtiöiden hankkeet toimivat hyvinä esimerkkeinä myös niille, jotka vasta suunnittelevat julkisivukorjaamista.

Tällä kertaa kilpailuun saatiin ennätykselliset 13 ehdotusta, jotka täyttivät hyvin
julkisivukorjaamiselle kilpailussa asetetut kriteerit ja joukossa oli monta laadukasta toteutusta.

Kuva: Riina Takala-Karppanen

Tulokset kiinnostivat taloyhtiöväkeä – onhan kilpailu nimenomaan suunnattu asunto-osakeyhtiöille.

Kiinteistöalan ajankohtaiset kysymykset täyttivät messukatsomot
3.10.2019 17:51:29 EEST | Messukeskus

Tänään Messukeskuksessa Helsingissä päättyneessä Kiinteistö-tapahtumassa haettiin vilkkaasti tietoa sekä muuttuneesta alan lainsäädännöstä että uusien innovaatioiden markkinoille tuomista tuotteista ja palveluista.
Kiinteistön tapahtumakokonaisuudessa vieraili 2.–3.10. yhteensä 11 600 kävijää.

Kiinteistö-tapahtuma kokosi yhteen kiinteistön ylläpidon, remontoinnin ja isännöinnin ammattilaiset. Erityisesti tapahtuman asiaohjelma kiinnosti kävijöitä. Lavakatsomot olivat täynnä lähes jokaisessa esityksessä ja erityisesti yleisöä tuntuivat kiinnostavan alan lainsäädäntö ja erilaisiin uusiin teknologioihin liittyvät tekniset ratkaisut.
”On ollut ilo nähdä, että tapahtuman ohjelma on tavoittanut alan ammattilaiset”, toteaa myyntiryhmäpäällikkö Riikka Telin Messukeskuksesta.
”Parhaan hyödyn kävijä saakin messuilta sekä seuraamalla asiantuntijoiden puheenvuoroja että tutustumalla paikan päällä eri yritysten konkreettiseen tarjontaan”.

Isännöintiliiton ja Kiinteistöliiton neuvontapisteissä on ollut vilkasta, mutta myös perinteisemmät tuotteet ovat messuilla kiinnostaneet.
”Olemme olleet yllättyneitä, miten hyvin messuilla käyneet asiakkaat ovat perehtyneet tuotteisiimme ennalta”, kertoo EN Apuvälineiden markkinointiviestinnästä vastaava Marie Nevala.
”Tuotteisiin liittyvien täsmäkysymysten lisäksi olemme samalla päässeet vastaamaan niin tuotteittemme rahoitukseen kuin niiden käytön suunnitteluun liittyviin kysymyksiin”.

Julkisivuremonttikilpailun kärkisijat pääkaupunkiseudulle

Suomen Messusäätiön rahoittaman Julkisivuremonttikilpailun voitto meni tällä kertaa Helsingin Lauttasaaressa sijaitsevalle Asunto Oy Puistonportti Bostads Ab:lle.
Tuomaristo kiitteli 1970-luvulla rakennetun rakennuksen modernisointia ajan henkeä kunnioittaen. Kyseessä oli myös poikkeuksellisen laaja perusparannushanke, sillä ulkovaipan lisäksi uusittiin myös talotekniikkaa.
Toisen sijan kilpailussa sai espoolainen As Oy Viisikko ja kolmannen sijan As Oy Kristian 17.

Kiinteistö-kokonaisuus järjestetään seuraavan kerran 6.–7.10. 2021.

 

Kuvia palkintojenjakotilaisuudesta

Kuva Helsingin Messukeskus

Helsinkiläisen Asunto Oy Puistonportti Bostads Ab sai 1. palkinnon Julkisivuremontti 2019 -kilpailussa. Julkisivuremonttihankkeeseen osallistuneet palkintoa vastaanottamassa: Vasemmalta lukien pääsuunnittelija, arkkitehti Heikki Pietiläinen IdeaStructura Oy, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Martin Lindholm, isännöitsijä Pekka Jokela Priman Oy, Julkisivuyhdistyksen puheenjohtaja Toni Pakkala ja tuomariston jäsen Juhani Siikala AKHA Ry, Antti Paakkari IdeaStructura Oy, Risto Kivi, Markku Kalevo ja Valtteri Suortti Consti  ja Julkisivuyhdistyksen edustajana päätoimittaja, arkkitehti SAFA Maritta Koivisto Rakennustuoteteollisuus RTT ry.

 

Kuva Helsingin Messukeskus

Espoossa sijaitseva As Oy Viisikko sai toisen palkinnon Julkisivuremontti 2019 -kilpailussa. Palkinnon vastaanottivat työnaikainen isännöitsijä Tuija Tarula-Aho (vas.) Tapiolan Lämpö Oy:stä ja Tiina Havumäki Perusparannussuunnittelu Leo Osara Oy:stä.

 

Kuva Helsingin Messukeskus

Kolmannen sijan Julkisivuremontti 2019 -kilpailussa sai As Oy Kristian 17 Helsingistä. Kuvassa taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Thomas Boguslawski (vas.) sekä keskellä arkkitehti Olli Jokinen ja oikealla julkisivuhankkeen suunnittelusta vastannut Pasi Havia Swecolta.

Julkisivuremonttikilpailun tulokset ja kohdekohtaiset perustelutlue lisää…