Jäsenkirje helmikuu 2020

Merkitse tämä tärkeä päivämäärä kalenteriisi.

To 14.5.2020 juhlimme 25 vuotta täyttävää Julkisivuyhdistystä Juhlaseminaarin ja Illallisgaalan merkeissä Ravintola Palacessa Helsingissä.
Lisätietoa seminaarin ja illallisgaalan ohjelmista sekä JuhlagaalaPartnerit -sponsoroinnista lähiaikoina.

***
Eristerapattujen julkisivujen kuntotutkimuksiin uusi ohje

Julkisivuyhdistys on julkaissut ohjeen eristerappausjärjestelmien kuntotutkimusten toteuttamiseen.
Sen tarkoituksena on yhtenäistää eristerappausjärjestelmien kuntotutkimusmenettelyitä.
Ohje on syntynyt Julkisivuyhdistyksen vetämän ”Eristerappausjärjestelmien
vaurioituminen ja kuntotutkimusmenetelmät” (ErVaKu) –projektin pohjalta.
Kuntotutkimusohjeen laatimista on rahoittanut Rakennustuotteiden Laatu Säätiö.
Lue lisää:

***

Forecon Oy selvitti jälleen julkisivumarkkinoiden kehitysnäkymiä

Viime vuonna valmistui noin 8 miljoonaa uutta julkisivuneliötä. Uudisrakentamisen luvut ovat korkeat, mutta korjausrakentamisessa tilanne on toinen.
– Julkisivujen korjausrakentamisen arvo on vajaat 300 miljoonaa euroa, mutta taloteknisiä peruskorjauksia tehdään kolmella miljardilla vuodessa. Korjausten ennuste on siis heikko, mutta taloyhtiöiden korjaustarpeet eivät ole poistuneet. On selvää, että jossakin vaiheessa julkisivukorjausten kasvu alkaa uudestaan.
Näin toteaa johtava asiantuntija Markku Riihimäki Forecon Oy:stä Pirkanmaan Kiinteistöviestin haastattelussa viitaten Julkisivujen markkinat ja seuranta Suomessa 2019 -tutkimukseen.
Julkisivuyhdistyksen viidettä kertaa teettämä tutkimus antaa hyvän kuvan julkisivurakentamisesta niin uudisrakentamisen kuin korjausrakentamisenkin osalta.
Tutkimuksessa on tarkasteltu kehitysnäkymiä myös materiaalikohtaisesti.

Julkisivujen Markkinat 2019 -tutkimuksen raportti on tilattavissa. Aikaisemmin raportin tilanneilta jäsenyrityksiltä hinta on 1 000,00 euroa + alv 24 % ja muilta jäsenyrityksiltä 2000,00 euroa + alv 24 %.
Lue lisää:

***

Kerrostalon korjauksen ideakilpailu ratkesi – arkkitehtiopiskelijat ideoivat lähiötalokorjaamista

Arkkitehtiopiskelijat ideoivat jälleen ansiokkaasti 1970-luvulla rakennettujen asuinkerrostalon korjaamista. Kohteena oli Kyröskosken keskustassa sijaitsevat Hämeenkyrön Asuntohankinta Oy:n omistamat talot.
Kilpailun voitti ehdotus ”KUMU”, josta palkintolautakunta lausui seuraavaa: ”KUMU on arkkitehtuuriltaan vanhaa ja uutta ansiokkaasti yhdistävä työ, joka muodostaa eheän ja ilmeeltään miellyttävän kokonaisuuden. Julkisivut ovat korkealuokkaisia ja niiden kauniit värit ja yksityiskohdat tyylikkäitä. Julkisivujen kevyt korjausratkaisu on erityisen onnistunut ja toteutuskelpoinen.”
Palkitun ehdotuksen olivat tehneet Anni Jäntti, Venla Kotilainen ja Veera Saastamoinen Tampereen yliopiston (TAU) arkkitehtuurin yksiköstä.

Palkintojen saajat julkistettiin Korjausrakentaminen 2020 -tapahtumassa 28.1.2020 Helsingin Messukeskuksessa.

Lue lisää:

1. palkinto ehdotukselle ”KUMU”.

***

Tulevia tapahtumia

26.3.2020 klo 13.00
JulkisivuLounas Helsingissä, paikka varmistuu lähiaikoina.
JulkisivuLounaalla kuullaan esitys ”Julkisivun metamorfoosi : rakennuksen muuttuvan hahmon arvo”. Oulun yliopiston opiskelija Tino Toivonen kertoo diplomityöstään, jossa tarkastellaan julkisivun metamorfoosia ja rakennuksen ajassa muuttuvan hahmon arvoa.

14.5.2020
Julkisivuyhdistyksen vuosikokous ja 25-vuotisjuhlallisuudet Ravintola Palace Helsingissä.

Kesäkuu
Julkisivuyhdistyksen perinteinen Golf-turnaus

Marraskuu
Julkisivuyhdistyksen syyskokous ja syystapahtuma.

Saumausyhdistyksen joukkueessa pelasivat Anton Panschin Saumalaakso Oy (vas.), Juha Ristisuo Tremco-illbruck Oy, Ville Teerioja Tremco-illbruck Oy ja Jan Kelo Jan Kelo Oy. “Päätuomarina” toimi Boris Panschin (toinen vasemmalta) Saumalaakso Oy:stä.

***

Julkisivuyhdistysterveisin
Riina Takala-Karppanen
sihteeri
puh. +358 40 502 1769
sihteeri@julkisivuyhdistys.fi
www.julkisivuyhdistys.fi

PS. Julkisivuyhdistyksen löydät nyt myös Instagramissa julkisivuyhdistys_ry

PS.PS. Jos yhteystiedoissasi on tapahtunut muutoksia tai haluat laajentaa jäsenkirjeisen jakelua organisaatiossasi, ilmoita niistä Riinalle: sihteeri@julkisivuyhdistys.fi